Giovanni Mirabelli leeft maar voor één ding: wraak. Op zijn achttiende is zijn zus op gruwelijke wijze vermoord. Sindsdien doet hij er alles aan om de daders te vinden, zodat ze gestraft kunnen worden. Wanneer hij voor dit doel de capo, leider, van de door zijn familie gerunde Amsterdamse maffia organisatie wordt, lijkt hij eindelijk verder te komen in zijn jarenlange zoektocht. Dat hij hiervoor dingen moet doen die hij, als zijn leven er anders uit had gezien, nooit gedaan zou hebben, interesseert hem niet. Totdat hij Merel leert kennen.

Merel Francken is het zat. Te lang heeft ze geleefd volgens het verwachtingspatroon van haar ouders en gooit het roer om. Als ze voor de tweede keer in haar leven in contact komt met Gio is ze geïntrigeerd door zijn harde façade. Toch voelt ze al snel aan dat de basis voor deze kilheid ontstaan is door een heftige gebeurtenis uit zijn verleden. Blind voor de waarschuwingen die haar omgeving haar geeft, valt ze voor hem. Ze denkt Gio beter te kennen dan wie ook. Uiteindelijk wordt haar vertrouwen in hem verwoest als ze door haar vriendschap met een Albanese prostituee achter zijn ware aard komt.

Scarlatto is een vervolg op Sonata, maar is een op zichzelf staande roman. Wel komen er verwijzingen naar Sonata in voor, waardoor het aangeraden wordt deze roman eerst te lezen. 

Scarlatto bevindt zich momenteel in de post-productie fase en zal najaar 2019 door Uitgeverij Ellessy uitgebracht worden.

Trailer Sonata